Heb jij enig idee hoeveel tijd je besteedt aan je telefoon? Aan je WhatsApp, Facebook, LinkedIn, nieuws en andere apps? Grote kans van niet..

Heb jij het gevoel dat je chronisch tijd tekort komt en dat je niet zoveel tijd aan je telefoon besteedt? In dat geval kan de volgende tip je verrassende resultaten opleveren.

Je kunt namelijk terugkijken hoeveel tijd je de afgelopen 24 uur of de afgelopen 7 dagen hebt besteedt én aan welke applicaties. Benieuwd? 

Batterijverbruik op je telefoon terugzoeken

Ik leg je hier uit hoe dit werkt voor de iPhone. Ga naar je Instellingen en kies voor Batterij.

Daarna ga je verder naar onder tot je bij ‘batterijgebruik’ uit komt. Standaard staat dit op percentages, maar door op het klokje te klikken kun je ineens zien hoeveel tijd je aan welke applicatie hebt besteedt.

Aangezien ik zelf niet over een Android-toestel beschik, heb ik hier een artikel voor je gevonden waar de uitleg te vinden is (mocht iemand een betere uitleg hebben, laat dan een reactie achter 🙂 )

Geschrokken?

En dan wil ik graag eens van je weten of je nog steeds in de beleving bent dat geen tijd hebt? Of gaat er stiekem toch wel veel tijd verloren aan je telefoon? De eerste keer dat ik deze handeling uitvoerde, was ik behoorlijk verrast hoeveel tijd ik aan mijn telefoon had besteed! Ik was namelijk in de beleving dat ik niet zoveel tijd aan mijn telefoon besteedde… Maar stiekem was dit toch meer dan ik had verwacht!

Wat mij vaak opvalt is dat veel mensen hun werk niet ‘af’ krijgen omdat ze geen tijd hebben. Maar we realiseren ons niet dat we best veel tijd besteden aan onze telefoon. Het is vaak niet lang achter elkaar, maar even een bericht, even door Facebook of het nieuws scrollen. En al die minuutjes die je hier steeds aan besteed, vormen samen een heleboel tijd!

Tijd en aandacht

Maar het gaat niet alleen om de minuten die je daadwerkelijk aan je telefoon spendeert. Wat misschien nog wel zwaarder weegt, is de afleiding die je hier steeds van hebt. Elke keer dat je bent afgeleid door een berichtje, verlies je de aandacht bij wat je deed. Als je bewuster met je telefoon kunt omgaan, kun je ook veel aandachtiger je werk uitvoeren. En daardoor krijg je al vanzelf meer tijd!

Vond je dit interessant? Deel met je netwerk!