De leukste manier om betere resultaten te halen

Vallen de resultaten van dit jaar wat tegen? Merk je dat je team niet helemaal lekker tot z’n recht komt? Lees dan even verder, ik neem je mee in één van de leukste manieren om betere resultaten te halen.

Leuk werk werkt makkelijker!

Leuk werk werkt makkelijker, daar geloof ik heel sterk in. Doen waar je goed in bent, waar je energie van krijgt en waar je gemotiveerd voor bent maakt simpelweg werk leuker als je het mij vraagt. We doen toch allemaal het liefst de dingen die we leuk vinden en de rest schuiven we liever voor ons uit?

Door je met je team te richten op het vergroten van de bevlogenheid, haal je betere resultaten op een leuke manier. Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs voor deze stelling.

Het is eigenlijk ook best voor de hand liggend. Denk er eens over na:
Als jij dagelijks een heleboel dingen te doen hebt die je niet leuk vindt en die niet belangrijk voor je zijn, kost dat heel veel energie. Doe je dat lange tijd achter elkaar, verlies je veel energie. Dit kun je nog wel compenseren door buiten je werk dingen te doen die je wel energie geven. Maar als er buiten het werk omstandigheden veranderen waardoor dat niet meer kan, loopt je energie snel terug. Waarschijnlijk word je sneller kribbig, kortaf en voel je je moe. Het is een negatieve vicieuze cirkel.

Betere resultaten door bevlogenheid

Werk neemt een heel groot deel van ons leven en van onze tijd in beslag. Als we in die tijd iets kunnen doen dat ons voldoening en plezier geeft, is het logisch dat we beter presteren, toch?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dan ook dat bevlogen mensen beter presteren, om 4 redenen:

1. Ze ervaren vaker positieve emoties, zoals geluk en plezier. Deze positieve emoties maken ons productiever en vormen een buffer in periodes van hoge werkdruk en stress.

2. Ze zijn vaak gezond(er) en vitaal.

3. Ze zijn in staat om zelf hulpbronnen aan te boren en te ontwikkelen. Bevlogen mensen halen het beste uit zichzelf naar boven én weten ook anderen erbij te betrekken.

4. Ze hebben een positieve invloed op anderen: bevlogenheid werkt aanstekelijk. De samenwerking verbetert en daarmee ook de gezamenlijke prestaties.

En boven alles is bevlogenheid vooral erg leuk, omdat het heel veel energie geeft!

In de volgende blog neem ik je mee in hoe je de bevlogenheid bij mensen aanwakkert en stimuleert. Wil je er nu al mee aan de slag? Neem dan contact met me op, ik kom graag kennismaken!

Vond je dit interessant? Deel met je netwerk!