Vrijwel elk bedrijf gebruikt formulieren, in welke vorm dan ook: urenregistratie, werkbonnen, pakbonnen, opnameformulieren, checklists, etc. Stapels papier liggen op bureaus, in auto’s en in bakjes. Veel bedrijven willen best de overstap maken naar digitale formulieren, maar weten niet hoe of waar ze moeten beginnen. Sta jij op dat punt? Dan help ik je hiermee vast op weg!

Digitale formulieren besparen je tijd en geld!

We zijn gewoontedieren en we vinden papier over het algemeen heel fijn en makkelijk. Ik hou zelf ook heus van schrijven en tekenen. Maar efficiënt is het niet meer: van de meeste formulieren wordt de informatie uiteindelijk digitaal verwerkt. Dus die stapels papier worden ofwel ingescand, of – erger nog – overgetypt. En als je dan nog van die collega’s hebt met verschrikkelijk onleesbare handschriften, is dat behoorlijk irritant werk. Met digitale formulieren krijg je de informatie direct digitaal aangeleverd, scheelt je dus bakken met werk!

Niet alleen worden je formulieren digitaal aangeleverd, je kunt ze ook – zonder extra handelingen – bij de juiste persoon terecht laten komen. Wil je klant een kopie van zijn getekende opdrachtbon of van jouw gewerkte uren? Prima, heeft ‘ie direct in zijn/haar mailbox! Moeten bepaalde registraties naar diverse personen binnen de organisaties? Geen probleem!

Na het inscannen of overtypen worden de meeste formulieren ook nog ergens opgeborgen. Dus sorteren, naar de kast lopen, map openen en juiste plekje zoeken. Voor alle verschillende formulieren verschillende mappen. Zonde van je tijd én van je kastruimte toch?

Makkelijk voor jou en je klant

Als je gebruik maakt van digitale formulieren ben je nooit meer formulieren kwijt, en hoeft je klant nooit op informatie te wachten. Je maakt het dus zowel jezelf als je klant hiermee makkelijk. Je kunt direct op locatie rapportages of offertes maken (compleet met foto’s) en direct je klant informeren zodra je op ‘verstuur’  klikt.

Als je niet bij de klant komt, kun je ook een directe link sturen zodat hij/zij gegevens kan invullen. Ideaal voor mensen die geen printer meer hebben (zoals ik…) en van wie jij wel graag informatie wilt ontvangen.

Maar hoe begin je dan?

Oké, dus je besluit met digitale formulieren te gaan werken. Maar hoe doe je dat dan? Er zijn diverse oplossingen op internet te vinden. Toen ik een aantal jaar geleden begon met digitaliseren van formulieren, heb ik van alles uitgeprobeerd. Uiteindelijk ben ik gaan werken met MoreApp. In het kort: je hebt je eigen ‘Form Builder’ en kunt op een makkelijke manier je formulieren maken en personaliseren. Jij behoudt dus zelf de regie over je formulieren. Er zijn diverse extra opties die je gratis kunt downloaden of kunt kopen, om je gebruiksgemak te verhogen en je betaalt per verstuurd formulier.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op!

Vond je dit interessant? Deel met je netwerk!