“Doe waar je van houdt en je hoeft nooit meer te werken” is een quote die ik regelmatig langs zie komen. Voor veel mensen is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom geef ik je 3 tips over hoe je meer kunt doen waar je van houdt, en zo meer plezier hebt in je werk (en je leven).

We weten niet hoeveel tijd we hebben

Pas geleden kwam bij een auto-ongeluk een jong kindje om uit het dorp waar ik woon. Enorm schrikken voor iedereen, en het maakte mij weer bewust van het feit dat we niet weten hoeveel tijd we hebben. Via LinkedIn kwam ik deze video tegen, met een doordringende boodschap: werken doe je het grootste gedeelte van je leven. Waarom zou je er dan niet voor zorgen dat het LEUK is? Zorg ervoor dat je BLIJ bent met hoe je leven is. Werk niet alleen om je vaste lasten te betalen en te wachten tot je eindelijk gepensioneerd bent.

 

Laat angst om te falen je niet tegenhouden

Tijdens mijn opleiding tot SLiM! trainer keken we onderstaande video van Jim Carrey:

De boodschap komt op hetzelfde neer, maar één van de mooiste dingen die hij hierin vertelt is: “Je kunt ook falen terwijl je iets doet wat je niet leuk vind, dus waarom dan niet kiezen voor iets waar je van houdt? Als je dan faalt, heb je in elk geval plezier gehad!” Met onze SliM! Training willen we zorgen dat steeds meer mensen doen waar ze van houden én waar ze goed in zijn. Zodat ze met meer plezier werken, productiever zijn en geweldige resultaten kunnen behalen! Laat angst om te falen je dus niet tegenhouden, maar faal (als je dan faalt) in elk geval met iets wat je gaaf vindt!

Je hoeft niet meteen je hele leven om te gooien

Meer plezier hebben in je werk of doen waar je van houdt betekent niet meteen dat je nu je hele leven moet omgooien. Welke dingen geven jou plezier, waar wordt jij blij van? En van welke dingen krijg je absoluut geen plezier of voldoening?

Als je dat voor jezelf weet, kun je kijken op welke manier je de dingen die je geen plezier geven kunt vervangen door dingen die je WEL plezier geven. Zorg er voor dat plezier een belangrijke rol, een prioriteit krijgt in je leven. Maak er tijd voor. Het leven is te kort om alleen maar dingen te doen die je niet leuk vindt. Soms betekent dit dat je (moeilijke) keuzes moet maken.

Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan eens contact op of lees meer over SLiM! Training.

Vond je dit interessant? Deel met je netwerk!