Je hebt meer invloed dan je denkt

Weet je hoeveel impact je als leidinggevende hebt op de medewerkersbetrokkenheid in je team? Doe eens een gok. Het antwoord geef ik je aan het eind van dit bericht. Eerst wil ik je iets meer vertellen over jouw invloed als leidinggevende.

Als leidinggevende heb je invloed op de gezondheid van je medewerkers

Ongeveer de helft van de medewerkers is weleens weggegaan bij een baan vanwege een leidinggevende. Het hebben van een slechte leidinggevende heeft een enorme impact op de gezondheid en productiviteit van medewerkers.

Andersom werkt het ook zo: een goede leidinggevende heeft enorm veel impact op de gezondheid en productiviteit van de medewerkers. Daar wil ik het liever over hebben! Als leidinggevende heb je veel  invloed op ziekteverzuim, productiviteit, klanttevredenheid en winst van je team.

Gebruik jouw positieve invloed als leidinggevende

Wat kun je doen om jouw rol en invloed als leidinggevende positiever te maken?
Eén van de belangrijkste dingen is de juiste mensen op de juiste plek te zetten. Dit kan bijvoorbeeld door met behulp van vip24 inzicht te krijgen in de kwaliteiten en talenten binnen je team. De medewerkers krijgen zelf meer inzicht in hun kwaliteiten en jij kunt als leidinggevende samen met hen kijken wie waar het beste past.

Daarnaast is het belangrijk dat je iedere medewerker individueel motiveert en daarbij vooral aandacht hebt voor de sterke kanten van die persoon. Het is makkelijker, effectiever en leuker om onze sterke kanten te verbeteren dan te werken aan onze zwakke kanten. Als je de juiste mensen op de juiste plek hebt zitten, is het ook niet nodig dat mensen hun zwakke kanten moeten ontwikkelen, omdat alle taken in het team dan passen bij iemand die daar goed in is.

Hoeveel invloed heb je als leidinggevende?

Nog even het antwoord op de vraag: jouw invloed als leidinggevende op de medewerkersbetrokkenheid is 70%! Wil jij die invloed positief inzetten? Ik help je graag. Laten we kennis maken, plan direct een telefonische afspraak in mijn agenda.

Vond je dit interessant? Deel met je netwerk!