Tips voor het herkennen en opladen van een lege batterij

Vorige week liep ik na een afspraak naar huis en zag dat de batterij van mijn telefoon bijna leeg was. Nu raak ik gelukkig daarvan niet meteen in paniek (geen last van nomophobia gelukkig). Maar terwijl ik naar huis liep bedacht ik me wel dat het vreemd is dat we onze apparaten bijna altijd op tijd opladen, uit angst voor een lege batterij. Terwijl we onze eigen batterij vaak niet eens herkennen, laat staan op tijd opladen.

Energiebespaarstand

Als mijn telefoon nog maar 20% batterij heeft, krijg ik daar een melding van en kan ik kiezen voor de energiebespaarstand. Het zou toch superfijn zijn als we deze melding ook van ons lijf kregen en over kunnen gaan in de energiebespaarstand? Nu volg ik best veel mensen die zich bezig houden met “alternatieve” geneeswijzen en velen van hen geven ook aan dat het lijf deze signalen echt wel geeft. Maar wij luisteren er niet naar. We zijn te druk om alle ballen in de lucht te houden en iedereen tevreden te stellen. Of we zijn bang onze baan te verliezen als we ons ziek melden.

Herkennen van een (bijna) lege batterij

batterij opladen

Met de afgelopen periode van griepepidemieën en andere virussen die ronddwalen door ons land, merk ik altijd weer hoeveel mensen geneigd zijn om door te blijven werken terwijl ze zich niet goed voelen. Het lichaam geeft signalen af dat je even gas terug moet nemen, maar door al onze verplichtingen blijven we maar doorrennen. Tot het moment dat we helemaal gevloerd met hevige griep op bed liggen en niet anders kunnen dan thuisblijven. Herken jij de eerste ziektesignalen bij jezelf? En zie je ze als een rem?

Ik ben zelf geen heilige hoor, ik herken het maar al te goed. Maar het verbaast me wel steeds meer dat we op deze manier met onszelf omgaan. Wat maakt toch dat we al het andere belangrijker vinden dan ons eigen welzijn? Hoe kunnen we aan onszelf merken dat het tijd wordt om wat meer rust te nemen om onze batterij op te laden?

Tips om je batterij weer op te laden

Het is niet zo dat je meteen twee weken vakantie nodig hebt om weer bij te komen. Het is juist belangrijk dat je op dagelijkse/wekelijkse basis voldoende tijd voor jezelf hebt en leuke dingen doet om je batterij op te laden. Dit kun je op verschillende manieren doen (uiteraard op basis van wat voor jou prettig en haalbaar is):

gezond eten

 

Het meest essentiële om je batterij op te laden is dat je het in elk geval PRIORITEIT geeft.

Wat zijn jouw manieren om je batterij op te laden? En hoe herken jij een lege batterij?
Laat het me weten via de reacties of stuur een mailtje.

Vond je dit interessant? Deel met je netwerk!