Word jij ook elke ochtend overvallen door een bomvolle inbox? En ervaar jij daar de avond ervoor al stress van? Of hou je om die reden continu de mailbox maar in de gaten, om te zorgen dat je geen belangrijk nieuw mailtje mist..?

E-mail is niet meer weg te denken uit onze huidige werksituatie. En het is ook een ideaal medium, voor veel verschillende doeleinden. De manier waarop e-mail gebruikt wordt, is echter verre van ideaal! Veel mensen ervaren de werkdruk gelijk aan de inhoud van hun inbox: (over)volle inbox = (te) hoge werkdruk. En daarmee geeft e-mail enorme stress bij veel mensen. Een lege inbox lijkt voor veel mensen niet meer haalbaar.

Inbox als taak

Waarschijnlijk krijg jij zelf ook veel mail binnen elke dag. Zoveel, dat je e-mail kunt beschouwen als een taak op zichzelf. Maar dat is e-mail (in de meeste functies) niet. Sterker nog, veel van de e-mails die binnen komen zijn helemaal niet zo interessant. Maar als je alle e-mail in je inbox bewaart, heb je op een bepaald moment geen idee meer wat nu wel en niet relevant is. Dus je weet dat er in die hele berg met e-mails nog belangrijke dingen zitten, waar je nog iets mee moet doen, maar je hebt geen idee meer wat.

Waarom een lege inbox?

Kort gezegd geeft een lege inbox je rust en overzicht. Of zoals een ervaringsdeskundige zegt:

Hoe krijg je een lege inbox?

Je kunt natuurlijk simpelweg alles verwijderen. Maar dan begint daarna het hele riedeltje opnieuw. Beter is het als je leert hóe je e-mail verwerkt. Want alleen door e-mail te verwerken, blijft je inbox leeg! In een workshop of training van 2 uur leer ik je hoe je effectiever met je e-mail omgaat. Geen stress meer, maar rust en overzicht.

[btnsx id=”77″]

Vond je dit interessant? Deel met je netwerk!