LinkedIn vakantie week 2

Inmiddels ben ik twee weken onderweg in mijn LinkedIn vakantie en het is weer tijd om te delen hoe dit is gegaan. Wil je eerst de vorige blogs lezen? Hier vind je hoe ik tot dit voornemen kwam, en hier hoe de eerste week verliep.

Gevloerd door ziekte

De tweede week van mijn LinkedIn vakantie (en de eerste officiële schoolvakantieweek) stond hier thuis in het teken van ziek zijn. Meer tijd thuis en beroerd zijn, betekent vaak ook meer afleiding zoeken op het internet: Netflix, Pinterest en LinkedIn. Nou ja, LinkedIn nu dus even niet. De eerste paar dagen was ik ook zo beroerd dat ik het niet eens miste, maar met name tegen het einde van de week werd ik toch wel weer nieuwsgierig.

Nieuwe contacten

Als ik een contactverzoek krijg via de website of iemand ontmoet op bijvoorbeeld een netwerkevenement, maak ik altijd graag via LinkedIn een connectie. Ik vind het een leuke manier om vast wat meer te weten te komen over een persoon en daarbij is het fijn om elkaars netwerk ook te ondersteunen. Dat was nu wel even wennen, ik heb een aantal keer op internet www.linkedin.com ingetypt om vervolgens te bedenken dat ik dát niet zou gebruiken. Dus toch maar weer afgesloten. De contactverzoeken komen na mijn LinkedIn vakantie nog wel.

Wat ik me al wel een tijdje aanwen is om nieuwe contacten direct toe te voegen in mijn telefoon, indien mogelijk met e-mailadres. Het leuke is dat ik dan via WhatsApp wel een foto van iemand kan zien (als die is ingesteld). Bij mensen die ik nog niet ken, heb ik er dan toch een ‘gezicht’ bij.

Fear of Missing Out

Misschien heb je de term al weleens voorbij horen komen: Fear of Missing Out (FOMO), oftewel de angst om iets te missen. En hoewel die angst misschien al best lang bestaat, is het met social media snel duidelijk hoe véél je eigenlijk allemaal mist. Want er wordt de hele dag nieuwe content geplaatst, nieuwe video’s, nieuwe opleidingen, etc. Dus als jij even niet op social media aanwezig bent, mis je een heleboel. Of niet?

Ik heb wel wat last van het gevoel van FOMO nu ik geen LinkedIn gebruik. Bij Facebook had ik dat totaal niet, en daar heb ik ook nu geen moeite mee (ik heb mijn account weer verwijderd). Maar ik kreeg wel vaak offline reacties op mijn LinkedIn berichten, en in mijn netwerk zitten best wat mensen die erg actief zijn op dit platform. Dus af en toe komt wel de vraag naar boven: “wat zou ik nu allemaal missen?” (en ook wel een beetje: “wie zou mij missen?”). Maar ik ben niet gezwicht 🙂

Gelukkig realiseer ik me tegelijk ook dat ik niets essentieels mis: ik heb nog steeds fijne mensen om me heen, er lopen geen klanten weg en ik leer ook nog steeds nieuwe mensen kennen! Dus ik hou mijn LinkedIn vakantie mooi nog even vol, het is voor mij tot nu toe de moeite waard. Fijne (LinkedIn) vakantie!

Vond je dit interessant? Deel met je netwerk!