LinkedIn vakantie week 1

Op 1 juli begon mijn LinkedIn vakantie, zoals ik vorige week in mijn blog aankondigde. De eerste week zit er op, deze week deel ik mijn eerste bevindingen.

Voordat het zo ver was

Ik had bedacht dat ik vanaf donderdag 28 juni maximaal 1 keer per dag nog zou inloggen. Donderdag en vrijdag had ik een training dus dat was prima te doen. De laatste tijd had ik ook in de weekends weinig ingelogd, dus ook op zaterdag was 1 keer prima. En vanaf zondag dus helemaal niet meer. Zondag was dit geen enkel probleem, aangezien ik een gezellig familie-uitje had (genoeg afleiding). Toch merkte ik wel hoe sterk de routine was om toch even ‘te checken’.

Start van de werkweek

Maandag had ik de hele dag afspraken, dus ook op die dag was het niet zo’n verleiding om in te loggen. Mijn computer ging ‘s avonds pas aan. Grappig was dat ik me ineens heel bewust was van de routine die ik heb met opstarten. Eerst Outlook open, dan Chrome en naar LinkedIn.. Maar nu niet. Ik heb ‘m wel even verwijderd uit de veelbezochte sites, zodat ik niet uit automatisme zou doorklikken.

Dinsdag moest ik een belangrijk rapport uitwerken wat ik lastig vond, dus de knop ‘uitstelgedrag: LinkedIn’ werd wel geactiveerd. Maar ik heb het wederom niet gedaan. Hoe ik me wel aan het werk zette? Ik slikte de kikker, zoals Brian Tracy zou zeggen in zijn boek ‘Eat that frog‘. Via Youtube zocht ik naar goede concentratiemuziek en ik begon. Uiteindelijk was ik in een halfuur klaar. Superfijn om te merken hoe je zonder afleiding inderdaad in flow komt!

Over het algemeen is het me deze eerste week meegevallen dat ik niet op LinkedIn zat. Ik had erger verwacht.

Behoefte om te delen

Wat ik wel heel sterk merkte, is de behoefte om dingen te delen. Het rapport dat ik dinsdag moest uitwerken, was voor de certificering tot VIP24 consultant. Voor het gebruik van deze tool heb ik een training gevolgd (inmiddels dus afgerond) en ik ben er heel enthousiast over. Normaal zou ik dat natuurlijk vol trots delen op LinkedIn. Uiteindelijk heb ik het nu extra gedeeld met de mensen om me heen, en dat is eigenlijk nog veel leuker! Na mijn LinkedIn vakantie gaat het uiteraard nog wel even op LinkedIn, vooral omdat ik zoveel mogelijk mensen wil laten kennismaken met deze tool.

Ook waren er deze week nog wel andere interessante gesprekken die ik heb gevoerd, en leg ik normaal gesproken met nieuwe contacten ook altijd een connectie via LinkedIn. Dat moet in deze gevallen nog maar even wachten.

Afkickverschijnselen

Van echte afkickverschijnselen heb ik gelukkig geen last. Ik heb deze week zelfs besloten om met Facebook (weer) helemaal te stoppen. Dat betekent dat mijn bedrijfspagina en privé pagina inmiddels klaar staan om door Facebook verwijderd te worden. Dit heb ik al eerder gedaan en beviel me prima. Voor mijn bedrijf heb ik toen weer een pagina gemaakt, maar ik merk dat het me meer energie kost dan oplevert.

Al met al valt het me reuze mee en ga ik lekker verder genieten van mijn LinkedIn vakantie!

Vond je dit interessant? Deel met je netwerk!