Sinds een paar jaar is in Nederland een initiatief ontstaan van een nieuw dieet, namelijk het e-mail dieet. In dit artikel vertel ik je er meer over en laat je zien waar je kunt aanmelden.

Het e-mail dieet

Als je last hebt van de grote hoeveelheid e-mail die je dagelijks ontvangt, ben je zeker niet de enige. Er worden complete boeken over geschreven, verschillende blogs (zoals deze of deze) en internet staat bol van de tips om beter met e-mail om te gaan. Maar we zitten behoorlijk vast in een e-mailcultuur waarbij we elkaar blijven bestoken met e-mails.

En op dezelfde manier als we onze slechte eetgewoontes kunnen aanpassen met een dieet, kunnen we onze slechte e-mailgewoontes aanpassen met een e-maildieet. Dit initiatief is nu enkele keren uitgevoerd en in 2017 is de dieetweek van 27 november tot 1 december.

Jij bepaalt hoe je het wilt

Gedurende deze week wordt je ondersteund met tips en tools om je e-mailgewoontes te veranderen, binnen je team of organisatie. Je wordt bewust gemaakt van hoe je omgaat met e-mail en hoe je dit kunt veranderen. Ga bijvoorbeeld weer eens praten met je collega, bel of maak gebruik van een chatfunctie.

Je stelt je eigen regels op, afhankelijk van wat je wilt bereiken of wat er nodig is. Doordat je een week lang erg streng nieuwe regels gaat volgen, zoals dit hoort bij een dieet, wordt je bewust van je patronen en kun je deze doorbreken.

Ondersteuning

Nadat je bent ingeschreven, kun je gebruik maken van diverse posters die je kunt ophangen of verspreiden. Laat op die manier weten dat je mee doet aan het e-maildieet en ga in gesprek met je teamgenoten over de regels die jullie instellen. Je ontvangt daarnaast ook nog aanvullende tips per WhatsApp.

Laten we met elkaar een einde maken aan de grote stroom e-mails en ons weer gaan richten op ons werk. Doe jij ook mee met het Nationale E-mail Dieet? Laat het dan hieronder weten of deel het op Facebook! Je kunt je hier aanmelden  voor het E-mail Dieet!

Vond je dit interessant? Deel met je netwerk!