Stressgerelateerd verzuim kan voorkomen worden

Wie ik ben?
Mijn naam is Lucienne de Bie, opgeleid tot (ACT-)psycholoog en professional organizer voor de zakelijke markt. De afgelopen jaren deed ik ervaring op in diverse functies, van de financiële administratie tot KAM-coördinatie (kwaliteit, arbo en milieu). Keer op keer zocht ik naar dé manier om het werk zo makkelijk mogelijk te maken, en tijd te besparen in de uitvoer ervan. Toch vond ik in timemanagement en professional organizing niet helemaal wat ik zocht. Wat zit er achter gedrag? Wat maakt dat de ene wel last heeft van stress en de ander niet? Dát vond ik veel interessanter. Dus daarom greep ik steeds vaker toch weer terug naar de psychologie. Nu zet ik de kennis van (met name de positieve) psychologie in om mensen te ondersteunen bij het voorkomen van stressgerelateerd verzuim. Het raakt me dat er zoveel mensen met een burn-out en/of andere stressklachten uitvallen of dreigen uit te vallen.

In 2016 besloot ik van mijn hobby een bedrijf te maken: Bie Organized. Een mooie kroon op mijn werk is dat ik in april 2018 ben verkozen tot Jong MKB’er Arnhem-Nijmegen 2018.

Ervaring en opleidingen
Ik ben enorm leergierig en heb een hele brede interesse. Naast mijn baan in loondienst volgde ik in 2015 een opleiding tot voedingsdeskundige en deed een cursus orthomoleculaire voeding. In 2017 rondde ik met veel plezier de opleiding af tot Professional Organizer voor de zakelijke markt. Daarna heb ik de opleiding tot VIP24-counselor gevolgd. In 2019 volgde ik de opleiding Acceptance and Commitment Therapy. Deze stroming uit de positieve psychologie vind ik ontzettend interessant. Ik schrijf over mijn eigen ervaren met ACT op een persoonlijke blog. Het uitbreiden van mijn kennis doe ik continu door zelfstudie, het lezen van vakliteratuur en bijwonen van seminars.

Als bestuurslid van Jong MKB doe ik veel ervaring op met het organiseren van evenementen. Als netwerkvereniging richten we ons op jonge (in de zin van startende) ondernemers, waarvoor we inspirerende bijeenkomsten verzorgen. Het organiseren en verbinden van mensen geeft mij veel voldoening.

Missie
Mijn missie is om zoveel mogelijk stressgerelateerd verzuim te voorkomen, door het bespreekbaar te maken en mensen bewust te maken van het nut van preventie. Het aantal burn-outs neemt de laatste jaren steeds harder toe, met in sommige beroepsgroepen al 1 op de 5 medewerkers. Dat kan echt anders!