Heb jij dat ook weleens, dat je gek wordt van je eigen gedachten en alles wat er door je hoofd spookt? Te druk zijn in je hoofd is ook niet bevorderlijk voor je productiviteit. Maar hoe kun je dan je hoofd opruimen?

Zelf heb ik best veel last van een druk en vol hoofd. Dat zorgt regelmatig voor de nodige afleiding en zit me soms behoorlijk in de weg. Dus ik ben mijn hoofd gaan opruimen: tijdens een training van het MatriXmethode instituut leerde ik mijn eigen hoofd opruimen én hoe ik daar ook anderen mee kan helpen. In dit korte filmpje vind je een voorbeeld van deze methode.

 

Opgeruimd hoofd

Hoe ziet een opgeruimd hoofd er dan uit? Dat is voor iedereen anders. Het mooie van de methode is dat het volledig aansluit bij jou. Aangezien jij de enige bent die weet wat zich in jouw hoofd afspeelt, ben je ook de enige die er orde in kan aanbrengen. Dus voor de één bestaat een opgeruimd hoofd uit ‘kastjes’, terwijl het voor de ander bestaat uit verschillende kleuren.

Samen kijken we naar de belangrijkste thema’s waar je mee in je hoofd zit. Aan de hand daarvan bedenk jij een systeem dat voor jou passend is. Het resultaat is dat je in een zeer korte tijd meer overzicht en rust in je hoofd hebt.

Jouw eigen systeem

Lekker werken en leven begint volgens mij ook met lekker in je vel zitten. Een druk hoofd zorgt voor een hoop afleiding, en beïnvloedt natuurlijk ook hoe je werkt. Maar een ander kan niet voor jou bepalen wat goed is en wat voor jou werkt. Als jij een systeem maakt wat volledig bij jou past, kun je werken en leven zoals jij prettig vindt. Vanuit een opgeruimd hoofd heb je meer overzicht, en kun je ook beter zien wat je te doen hebt.

Ik nodig je van harte uit om je hoofd op te ruimen en te ervaren hoeveel rust je hierdoor krijgt. Je kunt hier direct contact opnemen.

Vond je dit interessant? Deel met je netwerk!