Zo tegen het einde van december ontkom je er bijna niet aan om even terug te kijken naar het afgelopen jaar 2017. Wat heeft het gebracht, wat ging goed en wat mag in 2018 niet meer terugkomen? Misschien heb jij hier geen behoefte aan, maar bij mij speelt het wel. Zeker nu ik mijn eerste volle jaar als ondernemer afgesloten heb. Dus dit keer een korte terugblik op 2017.

Populairste blogs

Terugkijkend op het afgelopen jaar hierbij de drie populairste blogs die ik heb geschreven:

  1. Clean desk op je telefoon: deze methode gebruik ik nu al meer dan een jaar. Hiermee heb ik altijd een mooie achtergrondfoto en word ik niet afgeleid door apps. Om apps te activeren, gebruik ik de zoekfunctie van iPhone.
  2. Waarom WhatsApp niet alleen makkelijk is: blijkbaar ervaren veel mensen, net als ik, onrust en stress door WhatsApp. In dit artikel geef ik je de nadelen en tips voor hoe je er beter mee om kunt gaan. Sinds een tijd heb ik volledig mijn meldingen van WhatsApp uit staan. Soms wat onhandig, maar vooral erg relaxt!
  3. 3 nadelen van e-mail op je telefoon: hoewel ik het een periode toch weer handig vond om e-mail te lezen, ben ik er weer vanaf gestapt. Stiekem ben ik te veel bezig met e-mail ‘checken’ als ik de functie op mijn telefoon heb staan. En blijkbaar ben ik niet de enige.
E-book met gratis tips

Wat ik ook heel gaaf vind, is dat mijn e-book met gratis tips voor rust in je inbox door zoveel mensen is gedownload en gebruikt in het afgelopen jaar. Het is fijn om met mijn tips anderen te helpen om zich minder te laten sturen door e-mail en meer regie te nemen over hun eigen werkdag.

SLiM! Training

SLiM!

Een grote, mooie stap voor mij was het aangaan van de samenwerking met Wout Plevier om SLiM! Trainer te worden. Deze training volgde ik zelf in november en heeft mij enorm veel gebracht. Niet alleen heb ik fijne collega-trainers, ook op persoonlijk en zakelijk vlak heb ik veel geleerd. Komend jaar kan ik veel hiervan in de praktijk brengen en op die manier nog meer waardevolle informatie geven. Hier ga je zeker meer van teruglezen in mijn blogs!

Dankbaar

In mijn terugblik op 2017 ben ik ontzettend dankbaar voor alle leuke, interessante en inspirerende mensen die ik heb ontmoet en waarmee ik heb mogen werken. Mijn netwerk is fors gegroeid en ik heb veel nieuwe waardevolle contacten opgedaan, en veel oude contacten weer aangehaald of verdiept. En bij dit netwerk hoor jij als lezer ook, dus bij deze: dank voor je aandacht en interesse in mijn blogs!

Op naar 2018!

Deze laatste paar dagen van het jaar ben ik nog lekker aan het werk en sluit nog het een en ander af. Ik ben benieuwd naar wat 2018 gaat brengen, en kijk er naar uit mijn bedrijf verder op (en uit) te bouwen. Wie weet sleep ik in april nog wel de FOTY award binnen! Je kunt nog op me stemmen en hier kun je mijn pitchvideo bekijken!

Tot ziens in 2018 🙂

 

Vond je dit interessant? Deel met je netwerk!