Wat is het fijnste moment van het afvinken van taken op je to-do lijst? Juist, het afvinken. Maar meteen is er dan weer het besef van nog een taak en nog één.. Sta je ook wel eens stil bij wat je eigenlijk allemaal hebt afgehandeld?

We zijn allemaal druk, de hele dag. Aan het eind van de dag ga je naar huis, wetende dat je de hele dag bezig bent geweest maar zonder enig idee wát je nu eigenlijk hebt gedaan. Je to-do lijst lijkt alleen maar langer te zijn geworden.. Herkenbaar? Voor mij wel: zodra het ene ding afgehandeld is, hup weer door naar de volgende taak. En zo komen we de dag wel weer door. Op zich is het ook prima, al die taken die je op die manier afhandelt. Maar geeft het nu echt een goed gevoel?

Tadaa!

Een tijdje geleden bezocht ik het Happy at Work festival van The happy at work agency. Aan het eind van de dag ging ik (onder andere) naar huis met een set gave inspiratiekaarten van Ingrid Bijlmakers (Gretig coaching). Eén van de kaarten die me daarin meteen aansprak was ‘Tadaa!’. Ingrid pleit er met deze inspiratiekaart voor om (naast je to-do lijst) ook eens een ‘tadaa’-lijstje te maken: sta eens stil bij wát je allemaal hebt gedaan!

Positieve energie

Het stilstaan bij hoeveel je hebt gedaan op een dag en wát je dan hebt gedaan, is natuurlijk super leuk! Want je werkt kei hard en met dit lijstje maak je dat inzichtelijk. Dus heb jij die ene klant heel goed geholpen, veel dingen weggewerkt of heb je een belangrijke taak volbracht? Schrijf het op en bekijk aan het eind van de dag wat je allemaal hebt gedaan. Zo ga je met een goed gevoel naar huis! Of maak er halverwege de dag al één, zodat je na de lunch weer met een (extra) goed gevoel verder gaat!

Trots op jezelf

Het maken van een ‘tadaa’-lijstje is volgens mij een enorme versterker van je zelfvertrouwen. Je mag namelijk echt wel trots zijn op jezelf! Als je een (te) grote to-do lijst hebt waar alleen maar dingen bij lijken te komen, kan dit behoorlijke negatieve invloed hebben. Verleg je focus naar alle dingen die je wél hebt gedaan, en realiseer je dat je hard hebt gewerkt!

Wat staat er vandaag op jouw ‘tadaa’-lijstje? Laat het me weten, dat vind ik leuk!

Vond je dit interessant? Deel met je netwerk!