Standaard begint Outlook met het openen van je e-mail. Maar wat doe je dan als je niet direct afgeleid wilt worden door je e-mail? Ik leg je uit hoe je dit kunt wijzigen zodat je Outlook agenda wordt geopend!

Als je begonnen bent om je e-mailtijd te beperken tot een aantal vaste momenten, is het nogal irritant dat je elke keer geconfronteerd wordt met je e-mail als je Outlook opent. De verleiding om dan even je mail te screenen is natuurlijk groot, en dan ben je toch weer afgeleid. Dus dat willen we voorkomen! Veel mensen die ik heb getraind vinden het fijner om hun Outlook agenda te zien bij het opstarten. Zo zie je meteen wat je prioriteiten voor de dag zijn.

Je dag beginnen vanuit je agenda

Als je voor jezelf belangrijke taken inplant in je agenda, is het wel zo prettig als je meteen die taken in beeld hebt. Je wilt niet eerst worden afgeleid door mailtjes, maar meteen geconcentreerd aan de slag. Gelukkig kan dit! Outlook heeft namelijk de mogelijkheid om in te stellen dat je niet meteen je inbox te zien krijgt, maar bijvoorbeeld je agenda. Hoe je dit doet, leg ik je hier uit.

Instelling wijzigen

Om in te stellen dat Outlook met je agenda moet openen, ga je naar Bestand -> Opties. Bij Geavanceerd kun je vervolgens in de sectie ‘Outlook openen en afsluiten’ selecteren in welke map Outlook geopend moet worden. Als je werkt met een takenlijst in Outlook en je wilt hier graag mee starten, is dat ook mogelijk. In principe kun je al je mappen kiezen die in Outlook worden gebruikt.

Nadat je Outlook opnieuw hebt opgestart, zal de gekozen map worden geopend. Op die manier kun je ongestoord beginnen aan je belangrijke taken, en pas op een door jou zelf gekozen moment met je mail beginnen!

Ik ben heel benieuwd in welke map jij vanaf nu Outlook laat openen, en wat je ervaringen hiermee zijn. Laat je het me weten?

Vond je dit interessant? Deel met je netwerk!