Vergroot bevlogenheid als werkgever

In de vorige blog schreef ik over de leukste manier om de resultaten van je team te vergroten: door middel van meer bevlogenheid. Maar op welke manier kun je dan invloed uitoefenen op bevlogenheid? Daarvoor geef ik je nu 3 tips die je direct kunt toepassen.

Dit kun je als werkgever doen

In de literatuur over bevlogenheid wordt onderscheid gemaakt tussen persoonlijke hulpbronnen en werkgerelateerde hulpbronnen. Hulpbronnen zijn middelen die gebruikt kunnen worden om bevlogenheid en prestaties te vergroten. Deze keer geef ik drie tips om werkgerelateerde hulpbronnen te vergroten.

Variatie

1. Variatie: Elke dag hetzelfde doen levert geen uitdaging op en werkt niet productief. Door een variatie aan te brengen in takenpakket (of wisselende ruimtes waarin gewerkt wordt), worden de hersenen gestimuleerd om zich te blijven ontwikkelen. Dit zorgt voor meer creativiteit en een hogere productiviteit. Mensen die te veel of te vaak hetzelfde doen worden sneller afgeleid en presteren minder goed. Hersenen zoeken continu naar nieuwe prikkels. Stimuleer dus vernieuwing en variatie in het takenpakket!

Autonomie

2. Autonomie: geef mensen de ruimte om te werken op een manier die bij ze past. Wordt alles vooraf bepaald en vastgelegd door regels of is er ruimte om naar eigen inzicht het werk in te richten? Op welke manier zou je die ruimte kunnen vergroten?
Ruimte betekent niet dat er niks vastligt. Maar ruimte binnen bepaalde kaders geeft vrijheid en stimuleert de creativiteit.
Geef mensen de grootst mogelijke vrijheid in hoe en wanneer ze hun werk uitvoeren. Iedereen heeft een ander bioritme (pieken en dalen in energie) en iedereen heeft andere behoeften. Hoe meer mensen hierbij kunnen aansluiten met de inrichting van hun werk, des te beter ze presteren.

Coaching

3. Coaching en feedback: Een coachende stijl van leiding geven draagt bij aan een grotere betrokken- en bevlogenheid van medewerkers. Coaching kan zowel door de leidinggevende zelf worden ingezet als extern worden ingeschakeld. In het algemeen draagt coaching bij aan een grotere zelfkennis en het oplossen van belemmerende patronen. Ook dat komt de productiviteit en resultaten ten goede.

Het mooie is dat het versterken van de hulpbronnen leidt tot meer bevlogenheid, en dat meer bevlogenheid leidt tot het aanboren van meer hulpbronnen. Je kunt dus met kleine stapjes een grote opwaartse spiraal bewerkstelligen.

Ik nam er ook nog een video over op.

Met welk van deze 3 tips ga jij als eerst aan de slag?

In de volgende blog krijg je nog 3 tips over het stimuleren van bevlogenheid bij medewerkers zelf.

Wil je sparren over hoe je deze stappen in de praktijk kunt brengen? Neem dan gerust contact met me op. Ik denk graag met je mee.

Vond je dit interessant? Deel met je netwerk!