VIP24: vanuit inzicht in sterke kanten verder groeien

De profileringsscan VIP24 bestaat uit een aantal vragenlijsten die inzicht geven in

  • interesses
  • waarden en vaardigheden
  • gedragsvoorkeuren
  • kwaliteit van werk en leven
  • verschil tussen de gewenste en huidige situatie op gebieden die belangrijk zijn

Door het uitgebreide rapport en de nabespreking krijg je veel inzichten in welke werkomgeving bij je past, waar je (mogelijk) energie verliest, wat jouw sterke kanten zijn en hoe je stressgedragingen beter kunt herkennen en veranderen. De scan gaat alleen uit van jou, er is geen vergelijking met een normgroep en zeker geen goed of fout.

Positieve psychologie: bekijk je sterke kanten

VIP24 is gebaseerd op de positieve psychologie, en richt zich dus niet in de eerste plaats op de problemen maar vooral op de mogelijkheden. Wat kun jij, gezien de omstandigheden, doen om jouw doelen te bereiken? We kijken in het gesprek naar jouw sterke kanten en welke werkomgeving daarbij past. Wat heb je nodig om volledig tot bloei te komen, en op welke manier kun je het beste bijdragen aan je team of organisatie?

Teams in kaart brengen

Een andere mogelijkheid waarvoor VIP24 gebruikt wordt, is het in kaart brengen van de interesses en gedragsvoorkeuren van een team. Vraagstukken die hierbij aan de orde kunnen komen, zijn bijvoorbeeld:

  • Komen de dingen die werknemers belangrijk vinden voldoende tot uiting in de werkomgeving waarin zij werken?
  • Passen de waarden van het bedrijf ook bij de waarden van de mensen die er werken?
  • Zitten de juiste mensen op de juiste plek?
  • Welke kwaliteiten of talenten van werknemers kunnen beter ingezet worden?
  • Halen de werknemers voldoende energie uit hun werk en hun leven?

vip24 teamprofiel

Deze informatie biedt een aanknopingspunt voor een gesprek en geeft zowel inzichten aan de leidinggevende als aan de medewerkers zelf.

Ervaringen van anderen:

“Lucienne weet goed de verschillende kanten van het VIP24-model aan elkaar te linken. Hierdoor had ze een volledig beeld van mijn ingevulde profiel. Dat leverde op dat ze precies op de juiste plekken kon doorvragen. Dat zette me aan het denken en dat vind ik heel waardevol.”

Jelke

“Erg bedankt voor je toelichting op het VIP24 rapport. Het heeft mij weer helder gemaakt waar mijn kracht ligt en wat ik te doen heb. Om vol energie mijn werk te doen, op een manier die bij me past en voor klanten die bij mij passen. Je toelichting was erg helder en to the point en maakt dat ik er direct iets mee kan EN ga doen!. Dank je wel dus hiervoor!”

Hans Zomer

“Ik ben zelf goed bekend met diverse persoonlijkheidstesten, maar was blij verrast door de diverse componenten waaruit VIP24 bestaat. Aansprekend is dat het een manier is om te reflecteren. Je krijgt inzicht en kunt zo nog makkelijker je eigen sterke kanten beter tot zijn recht laten komen. In een persoonlijk gesprek heeft Lucienne mij op prettige wijze door de uitkomsten geleid en de betekenis geduid. Al met al een mooie dienst welke op diverse vlakken een duidelijke link heeft naar het vakgebied Duurzame Inzetbaarheid waarin juist inzicht in drijfveren en je persoonlijkheid van grote waarde is. Voor bijvoorbeeld je energiebalans, persoonlijke ontwikkeling of toekomstige keuzes. Het is een tool (meer dan dat) welke medewerkers een waardevol inzicht geeft, waarbij Lucienne in haar feedback de medewerker coacht om daarin volgende stappen te zetten.”

F. Brinkmans, Nationale Nederlanden
Vraag direct jouw profiel aan!

Of neem contact op voor meer informatie.