Waar verliest jouw team energie?

Energie is besmettelijk. Als je een super enthousiast persoon tegenkomt, is het vaak lastig om somber te zijn (of te blijven). Als iemand naast je alleen maar zit te zuchten en te kreunen, heeft dat waarschijnlijk ook effect op jou.

Maar iedereen krijgt energie van andere dingen. In een team kan dat best lastig zijn. Vooral als er verwacht wordt dat iedereen hetzelfde werk doet, terwijl niet iedereen van alle taken evenveel energie krijgt. Zo kan het voorkomen dat jouw collega tegen een taak aan zit te hikken, die jij juist heel graag zou willen doen. In veel teams is dit niet bespreekbaar, terwijl dit wel heel erg kan helpen om de energie en resultaten van een team te verbeteren.

Het helpt als je van elkaar weet waar je energie van krijgt en waar je energie verliest. Door hier -zowel als leidinggevende als teamleden onderling – oog voor te hebben, kun je er ook iets aan veranderen.

Inzicht in de energie van je team

vip24 teamprofiel

Met vip24 meten we (onder andere) van verschillende factoren hoe belangrijk iemand deze vindt. En daarbij meten we ook in hoeverre iemand vindt dat deze factoren worden ingevuld.

Hierboven zie je een vergelijking van het hele team. Duidelijk is dat er een aantal belangrijke factoren zijn waar in dit team aan gewerkt kan worden. Er zitten zowel factoren in die met werk te maken hebben als met het privé leven. Iemand kan namelijk zijn/haar privé problemen niet thuis laten als ‘ie komt werken.

Hoe groter de ruimte tussen het bolletje (huidige score) en de gekleurde balk (gewenste score), des te meer winst er te behalen is door aan deze factoren te werken.

Vind jij dat er verbetering mogelijk is in de energie en resultaten van je team en weet je niet goed waar te beginnen?
Een goed startpunt is een vip24 profiel. Je kunt hem hier direct bestellen.

Vond je dit interessant? Deel met je netwerk!