Misschien ken je de Autocorrectie functie van je computer al, of van je telefoon. Deze functie zorgt ervoor dat een bepaalde tekenreeks wordt omgevormd naar een ander woord of andere zin. Dit kun je dus ook inzetten om tijd te besparen, lees hier hoe!

De Autocorrectie functie vond ik zelf altijd behoorlijk irritant. Als ik dan iets intypte waarvan Microsoft dacht dat het anders moest, werd het automatisch ‘gecorrigeerd’ naar wat Microsoft wilde. En aangezien ik blind en vrij snel kan typen, had ik dit niet altijd door. Met soms hele andere zinnen dan ik bedoelde tot gevolg..

Maar een tijdje geleden ontdekte ik dat je de Autocorrectie functie ook in je eigen voordeel kunt inzetten. Als jij namelijk vaak dezelfde lange woorden (bijvoorbeeld je bedrijfsnaam) of stukken tekst moet typen, kun je daar een eigen tekenreeks voor aanmaken en vervolgens maakt Microsoft jouw lange naam of stuk tekst af! En dat bespaart je heel veel tijd (en fouten)!

Zet je fantasie in!

Het fijne is dat je zelf aan de Autocorrectie van Microsoft nieuwe tekenreeksen kunt toevoegen. Dus als jij het makkelijk vindt om een stuk tekst te vervangen door 123, dan kan dat. Het is natuurlijk wel handig als het ook enigszins lijkt op de zin of tekst die je moet gaan toepassen, anders word je waarschijnlijk gek van alle nummers die je moet onthouden. Hoe doe je dit?

In Microsoft Word ga je naar Bestand –> Opties –> Controle. In het schermpje dat dan opent, heb je bovenaan de sectie ‘AutoCorrectie Opties’. Wanneer je daar op klikt, krijg je de standaard lijst van Microsoft met alle aanpassingen die hij doet. Hier kun je nu je eigen teksten gaan toevoegen voor Autocorrectie.

Autocorrectie op je smartphone

Als je wat handigheid krijgt met het gebruik van Autocorrectie kun je dit ook effectief gebruiken op je smartphone. Hier vind je de uitleg van hoe je dit op de iPhone doet; hier voor de Android toestellen. Op die manier kun je lekker veel tijd winnen met het typen op je smartphone, als je bijvoorbeeld nog mailt vanaf je telefoon (al kun je hier lezen waarom ik dat afraad).

Hoeveel tijd levert Autocorrectie jou op?

 

Vond je dit interessant? Deel met je netwerk!